Ördöglakatok, rejtvények, szórakoztató matematika
Puzzles, entertraining math

Állítható nehézségű ördöglakat
Puzzle with adjustable difficulty

Ezekből az alkatrészekből egy ördöglakat család számos tagját szerelheted össze: a zsinórt kell a fakereten, a karikán és a rugós zsinórszorító „bogyókon” átfűznöd, ahogy a képeken láthatod.

Mindegyik esetben az a feladat, hogy szedd le a karikát feszegetés, és persze a bogyók áthelyezése nélkül. A képek sarkára írt szám a feladat nehézségét jelenti, az egészen könnyűtől a borzasztó nehézig. Az 1-est fokozatot majdnem mindenki meg tudja oldani; a 2-est az emberek fele, a 3-ast a negyede; a 10-est egyedül csak Te.

Próbálkozhatsz rögtön a 7–9. nehézségűekkel is, de talán jobb, ha inkább sorban oldod meg a feladványokat, mert úgy mindig csak egy-egy új trükköt kell a korábbiakhoz hozzátenned és megértened. Ez egy ördöglakat iskola.

Jó gondolkodást!

From these parts you can assemble a number of puzzles: just thread the cord through the wooden frame, the ring and the lock bubbles as shown in the pictures.

In each case, your task is to remove the ring without tension and, of course, without moving the bubbles.

The number on the corner of the picture indicates the difficulty of the task, from the very easy to the terrible. Level 1 can be solved by almost everyone; level 2 by half of people, level 3 by a quarter; you are the only one who can solve level 10.

If you are brave you can try levels from 7 to 9 right away, but it is probably better to solve the puzzles one by one, because that way, every time you need to learn one more trick only.

Good luck for this puzzle school!

Állítható nehézségű ördöglakat / Puzzle with adjustable difficulty

Doboz a dobozban / Box in a box

Fakanalas ördöglakat / Wooden spoon puzzle

Trükkös és még trükkösebb fickó ördöglakatok / Tricky- and even more Trickier-Dick puzzles

Köss csomót összekötött kézzel! / Tie a knot, with hands tied together!